In een verklaring kondigt Microsoft aan dat het de productie beëindigt op twee huidige generatie consoles, waaronder de krachtige Xbox One X.

Microsoft bereidt zich voor om allerlei games te presenteren die fans kunnen verwachten op de Xbox Series X tijdens zijn digitale evenement later deze maand. Onderweg naar dat nieuws deelt Microsoft belangrijke informatie uit voor de toekomst van de Xbox die van invloed is op de hele gamedivisie. Vandaag kondigde Microsoft aan dat het twee van zijn consoles, waaronder de Xbox One X, zou stopzetten.

Het is geen geheim dat Microsoft later dit jaar zijn nieuwste console, de Xbox Series X, zal uitbrengen. De nieuwe console is de eerste stap in de volgende generatie videogames voor Microsoft. De  Xbox Series X zal achterwaarts compatibel zijn  met alle bestaande Xbox One-games, zonder Kinect-titels, wat goed nieuws zou moeten zijn voor iedereen die op een stapel huidige generatie Xbox-games zit.

Met dit nieuws krijgt Microsoft een voorsprong om zijn tijd, moeite en geld te richten op de toekomst van Xbox.

Microsoft heeft vandaag een verklaring afgegeven aan IGN over de productie van twee van zijn huidige generatie consoles. Een woordvoerder van Microsoft bevestigde dat het bedrijf de productie op de Xbox One X en de Xbox One S All-Digital-consoles zou stopzetten. De verklaring van Microsoft legt uit: “Als we de toekomst ingaan met Xbox Series X, zetten we de natuurlijke stap om de productie op Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition te stoppen.

Bij elke nieuwe console-lancering is het slechts een kwestie van tijd voordat oude consoles worden uitgefaseerd. Met dit nieuws krijgt Microsoft een voorsprong om zijn tijd, moeite en geld te richten op de toekomst van Xbox. Dit omvat het focussen op en verbeteren van zijn streamingdienst, xCloud, en het verhogen van de waarde van zijn Xbox Game Pass-diensten. Onlangs heeft Xbox aangekondigd dat het xCloud zal combineren met Xbox Game Pass zonder extra kosten voor abonnees.

Sinds de COVID-19-pandemie de wereld overviel, is er al een tekort aan consoles voor videogames beschikbaar voor consumenten. Iedereen die niet meteen wil upgraden en op zoek is naar een goedkope versie van de huidige generatie hardware, kan moeite hebben om een ​​bepaalde console te vinden. Fans die uitkijken naar de volgende generatie Xbox, kunnen voor het eerst kennismaken met de line-up van de console met de Xbox Games Showcase . Momenteel is er geen releasedatum voor de Xbox Series X