Als Apple zich houdt aan de ontwikkelingstijd van macOS van de afgelopen drie jaar, zal Big Sur op 27 september verschijnen.

Apple heeft woensdag macOS Catalina bijgewerkt, waarschijnlijk voor de laatste keer, behalve voor beveiligingsoplossingen.

De update – de zesde sinds Catalina debuteerde in oktober 2019 – is ook een zeker signaal dat een van zijn voorouders, macOS High Sierra, nu bijna genoeg is om met pensioen te gaan, zodat het net zo goed kan winkelen voor luide shirts, lelijke sandalen en een enorme camper .

Catalina 10.15.6 heeft een zeer korte lijst met verbeteringen aan Apple News, lost twee bugs op en voegt een optie toe om videostreaming op HDR-compatibele Mac-laptops te optimaliseren. Apple zei dat de optie de levensduur van de batterij zou verlengen voor agressieve streamers.

macOS 10.15.6 wordt waarschijnlijk de laatste niet-beveiligingsupdate voor Catalina, het nog steeds actuele Mac-besturingssysteem. Voor de laatste drie cycli – Mojave, High Sierra en Sierra – heeft Apple voor elke editie zes niet-beveiligingsupdates uitgebracht; de vier daarvoor kwamen uit op vijf updates per stuk.

Evenzo was de beveiligingsupdate 2020-004 , die ook woensdag werd uitgegeven, vrijwel zeker de laatste voor macOS 10.13 High Sierra, het besturingssysteem dat Apple in september 2017 lanceerde. Apple ondersteunt de nieuwste editie van macOS (noem het “n”) en de twee daarvoor (“n-1” en “n-2). Wanneer een nieuwe editie wordt gelanceerd – de komende Big Sur van dit jaar – valt de oudste (n-2) van de ondersteuningslijst.

 [ de meest interessante macOS-bèta in een generatie ]